PharmiWeb.com - Global Pharma News & Resources
14-Feb-2019

Alvogen   i Lotus lanseaza primul medicament biosimilar generic al capsulelor tari de Revlimid(TM) in anumite state europene

PINE BROOK, New Jersey, February 14, 2019 /PRNewswire/ --

Compania farmaceutică globală Alvogen a anunțat astăzi lansarea pe anumite piețe CEE pe care operează, inclusiv România, Croația, Bulgaria și statele baltice, a primului echivalent generic al Revlimid™ (lenalidomidă). Acest medicament va fi pus pe piață sub formă de capsule tari de 2,5; 5; 7,5; 10, 15, 20, 25 mg. Ulterior punerii pe piață în regiunea CEE, versiunea generică și biosimilară a Revlimid™ va fi lansată la nivel global în 2019, fiind dezvoltată intern în filiala Alvogen, Lotus Pharmeceuticals.

     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/821412/Alvogen_Logo.jpg )

Hacho Hathcikian, vicepreședinte executiv al Alvogen pentru regiunile CEE a afirmat: "Lansarea Lenalidomidei este un punct semnificativ de cotitură pentru Alvogen în regiunea CEE, întrucât devenim cu succes prima companie farmaceutică generică care lansează versiunea generică a Revlimid™ pe principalele noastre piețe. Acum pacienții beneficiază de un tratament accesibil și de înaltă calitate pentru diverse simptome oncologice vizate de produs. Faptul că lenalidomida face parte din portofoliul nostru ne determină, de asemenea, să fim unul dintre jucătorii cheie în domeniul oncologiei în regiunea CEE."

Revlimid™ este indicat pentru tratamentul diverselor boli de natură oncologică, inclusiv mielomul multiplu, sindroamele mielodisplastice și limfomul cu celule de manta. Până la lansarea Alvogen, s-a observat că Revlimid™ este singurul medicament oncologic cu cele mai mari vânzări, care se ridică la aproximativ 9,8 miliarde USD la nivel global.

Despre Alvogen   

Alvogen este o companie farmaceutică mondială cu capital privat, axată pe dezvoltarea, fabricarea și comercializarea medicamentelor generice, de marcă, fără rețetă (OTC) și a medicamentelor biosimilare pentru pacienți din toată lumea. Compania își desfășoară activitatea comercială în 35 de țări, având 2.800 de angajați și operează patru centre de fabricare și dezvoltare în SUA, România, Coreea și Taiwan. America de Nord este singura cea mai mare piață a Alvogen, iar printre alte piețe cheie se numără: Coreea de Sud, Rusia, Taiwan, România, Ungaria, Ucraina, Japonia și China.

Aflați mai multe informații despre Alvogen accesând http://www.alvogen.com

Persoană de contact presă
Halldor Kristmannsson
Comunicări și Marketing companie la nivel global
Tel: (+354) 522 2900
E-mail: halldor.kristmannsson@alvogen.com

Editor Details

Last Updated: 14-Feb-2019