PharmiWeb.com - Global Pharma News & Resources
14-Feb-2019

Alvogen i Lotus lansiraju prvi genericki ekvivalent kapsulama Revlimid(TM) u odabranim europskim zemljama

PINE BROOK, New Jersey, February 14, 2019 /PRNewswire/ --

Globalna farmaceutska tvrtka, Alvogen, danas je objavila lansiranje prvog generičkog ekvivalenta Revlimid™ (lenalidomida) u nizu svojih operativnih CEE tržišta uključujući Rumunjsku, Hrvatsku, Bugarsku i baltičke zemlje. Ovaj proizvod će se staviti na tržište u obliku tvrdih kapsula od 2,5, 5, 7,5, 10, 15, 20 i 25 mg. Nakon lansiranja u CEE regiju, generička i bioekvivalentna verzija lijeka Revlimid™ lansirat će se globalno 2019. godine, nakon što bude razvijena unutar Alvogenove podružnice Lotus Pharmaceuticals.

(Logo: https://mma.prnewswire.com/media/821412/Alvogen_Logo.jpg )

Hacho Hathcikian, izvršni potpredsjednik tvrtke Alvogen u CEE regijama, izjavio je: "Lansiranje Lenalidomida je značajan trenutak za Alvogen u CEE regiji jer uspješno postajemo prva generička farmaceutska tvrtka koja je lansirala generički lijek Revlimid™ na našim glavnim tržištima. Pacijenti sada konačno imaju pristup dostupnom i visokokvalitetnom liječenju za različite onkološke indikacije na koje je proizvod usmjeren. Imati Lenalidomid u našem portfelju također povećava našu želju da budemo jedan od ključnih igrača onkologije u CEE regiji."

Revlimid™ je indiciran za liječenje različitih onkoloških bolesti, uključujući multipli mijelom, mijelodisplastične sindrome i limfom stanica rubne zone. U vrijeme kad ga je tvrtka Alvogen lansirala, lijek Revlimid™ je zamijećen kao najprodavaniji onkološki lijek s globalnom prodajom od oko približno 9,8 milijardi američkih dolara.

O tvrtki Alvogen

Alvogen je globalna, privatna farmaceutska tvrtka usmjerena na razvoj, proizvodnju i prodaju generičkih lijekova, bezreceptnih lijekova (OTC) i biosimilarnih proizvoda za bolesnike širom svijeta. Tvrtka komercijalno djeluje u 35 zemalja s 2800 zaposlenika i upravlja s četirima proizvodnim i razvojnim središtima u SAD-u, Rumunjskoj, Koreji i Tajvanu. Sjeverna Amerika je najveće tržište tvrtke Alvogen, a druga ključna tržišta su: Južna Koreja, Rusija, Tajvan, Rumunjska, Mađarska, Ukrajina, Japan i Kina.

Saznajte više o tvrtki Alvogen na http://www.alvogen.com

Kontakt za medije
Halldor Kristmannsson