PharmiWeb.com - Global Pharma News & Resources
14-Feb-2019

Alvogen    Lotus                                                                                                                         Revlimid(TM)                                                      

PINE BROOK, New Jersey, February 14, 2019 /PRNewswire/ --

Световната фармацевтична компания Alvogen обяви днес, че започва да предлага първият генеричен еквивалент на Revlimid™ (леналидомид) на редица от пазарите в Централна и Източна Европа, в които работи, включително Румъния, Хърватия, България и Прибалтийските републики. Този продукт ще се предлага на пазара на твърди капсули от 2,5, 5, 7,5, 10, 15, 20 и 25 mg. След стартирането в региона на Централна и Източна Европа, генеричната и биоеквивалентната версия на Revlimid™ ще започне да се предлага в цял свят през 2019 г., като е разработена вътрешнофирмено във филиал на Alvogen - Lotus Pharmaceuticals.

     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/821412/Alvogen_Logo.jpg )

Хачо Хачикиан, изпълнителен вицепрезидент на Alvogen за регионите от Централна и Източна Европа, казва: "Стартирането на леналидомид е важна повратна точка за Alvogen в региона на Централна и Източна Европа, тъй като успешно се превърнахме в първата фармацевтична компания за генерични лекарства, която стартира генерична алтернатива на Revlimid™ на основните ни пазари. Най-накрая пациентите вече могат да се възползват от достъпно и висококачествено лечение за разнообразните онкологични показания, към които е насочен продуктът. С добавянето на леналидомид към предлаганите от нас продукти подпомагаме и стремежа си да сме един от основните компании, предлагащи онкологични продукти в региона на Централна и Източна Европа".

Revlimid™ е предназначено за лечението на редица онкологични заболявания, включително множествен миелом, миелодиспластични синдроми и мантелноклетъчен лимфом. Към момента на стартирането на Alvogen се счита, че Revlimid™ е най-продаваното онкологично лекарство с продажби на стойност приблизително 9,8 милиарда щатски долара в световен мащаб.

Информация за Alvogen   

Alvogen е глобална частна фармацевтична компания, съсредоточена върху разработването, производството и продажбата на генерични, обозначени с марка, продавани без рецепта медикаменти (OTC) и биологично подобни продукти за пациенти по целия свят. Компанията има търговски дейности в 35 държави, като има 2800 служители и управлява четири производствени и научно-развойни центъра в САЩ, Румъния, Корея и Тайван. Северна Америка е най-големият пазар на Alvogen, а сред останалите ключови пазари са: Южна Корея, Русия, Тайван, Румъния, Унгария, Украйна, Япония и Китай.

Научете повече за Alvogen на http://www.alvogen.com

Лице за контакт с медиите
Халдор Кристмансон (Halldor Kristmannsson)
Глобален корпоративен маркетинг и комуникации
Тел.: (+354) 522 2900
Имейл: halldor.kristmannsson@alvogen.com

Editor Details

Last Updated: 14-Feb-2019