PharmiWeb.com - Global Pharma News & Resources
05-Oct-2021

'Medicine Miles' is een zorg aan het worden voor Europese patiënten

Onderzoek toont aan dat de herkomst van medicijnen belangrijker wordt

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)--De pandemie heeft geleid tot een grotere belangstelling bij patiënten voor de rol van Europa bij de productie van geneesmiddelen.


Nieuw onderzoek heeft zojuist onthuld dat 7 op de 10 patiënten nu willen weten waar hun medicijnen worden gemaakt, aangezien de pandemie de zwakke punten in de groeiende concentratie van de productie van essentiële medicijnen in het buitenland heeft blootgelegd.

Uit het onderzoek bleek dat de overgrote meerderheid (84%) van de patiënten wil dat hun overheid investeringen in de farmaceutische productie in hun regio ondersteunt om te grote afhankelijkheid van landen buiten Europa te voorkomen.

In de studie werden duizenden Europese patiënten ondervraagd die afhankelijk zijn van reguliere medicatie voor chronische aandoeningen en 7 op de 10 (71%) bleek er belang aan te hechten dat Europa net zo competitief blijft als andere regio's.

TE VEEL AFHANKELIJKHEID

De bevindingen wijzen op de noodzaak om de wereldwijde farmaceutische waardeketen opnieuw in evenwicht te brengen om ervoor te zorgen dat elke regio over de hele wereld betrouwbare toegang heeft tot essentiële medicijnen.

Dit is naar voren gekomen omdat de COVID-19-pandemie problemen met wereldwijde toeleveringsketens aan het licht heeft gebracht die worden veroorzaakt door clustering van de productie van werkzame farmaceutische ingrediënten in Azië. Hoewel Europa sterk blijft in de productie van afgewerkte geneesmiddelen, heeft het zijn leidende positie verloren in de productie van werkzame farmaceutische ingrediënten in de sector van generieke geneesmiddelen waarop geen octrooi rust - met name voor essentiële geneesmiddelen zoals paracetamol - waardoor strategische kwetsbaarheden ontstaan.

Voor het onderzoek van Teva Pharmaceuticals werd de mening gevraagd van 3.000 patiënten, ouder dan 25 jaar, uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Kroatië en Tsjechië. Alle deelnemers leden aan een of meer chronische aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer, artritis, astma, kanker, hart- en vaatziekten, COPD, depressie, diabetes, hartaandoeningen en migraine, waarvoor regelmatige medicatie nodig is.

ALARMSIGNAAL

Richard Daniell, Executive Vice President voor Teva in Europa, verklaarde: “De schok van de pandemie heeft ons wakker geschud over het feit dat het groeiende gebrek aan evenwicht van de wereldwijde farmaceutische waardeketen niet kan voortduren.

Patiënten geven er nu echt om waar hun medicijnen worden gemaakt. Net zoals 'food miles' de afgelopen jaren een belangrijke zorg zijn geworden bij consumenten, willen patiënten nu meer weten over 'medicine miles' als het gaat om de behandelingen die ze ondergaan.

De ongezonde overmatige afhankelijkheid van Europa van de productie van werkzame farmaceutische ingrediënten in het buitenland is aan het licht gekomen door de sluiting van fabrieken en grenzen. Maar nationalistische benaderingen werken niet op zo'n sterk verbonden en onderling afhankelijk gebied als de levering van moderne medicijnen. Europa moet zijn beleid aanpassen aan de nieuwe economische en technologische realiteit en tegelijkertijd zijn concurrentievermogen en geopolitieke positie uitbreiden door open te blijven en investeringen aan te trekken.

Teva ondersteunt elke dag 200 miljoen patiënten en houdt Europa's medicijnkastje gevuld, als een van de grootste leveranciers van Europese gezondheidszorgsystemen. Tegenwoordig maken we 95% van de Teva-medicijnen in Europa, ondersteund door onze wereldwijde leveringslijn. En we investeren bijna een miljard euro in productiefaciliteiten in heel Europa. Het verhelderende aan dit onderzoek is dat patiënten zich bewust worden van deze problemen en verandering eisen.

De race naar de goedkoopste generieke geneesmiddelen moet stoppen en het nogal inflexibele en ouderwetse regelgevingsregime van Europa moet worden gemoderniseerd om Europa in de race te houden om farmaceutische investeringen aan te trekken voor de productie van kritieke API's en generieke geneesmiddelen.

Met de behoeften van patiënten als centraal uitgangspunt, staat een nieuw evenwicht ook in het teken van het verbeteren van de veerkracht van Europa en het leveren van een belangrijke economische bijdrage aan de regio. Er is een kans om dit keerpunt aan te grijpen en een beter ecosysteem op te bouwen waarin een sterkere aanwezigheid van farmaceutische productie in Europa de rest van de wereldwijde toeleveringsketen kan aanvullen.”

NA DE PANDEMIE

Het onderzoek toont aan dat Europese patiënten dergelijke toezeggingen van vitaal belang vinden voor een duurzame toekomst.

Bijna driekwart (73%) van de mensen denkt dat de farmaceutische industrie van strategisch belang is voor Europa nu we uit de pandemie komen, omdat het kan zorgen voor stabiliteit en betrouwbaarheid van medicijnvoorraden.

Bijna twee derde (61%) vindt de productie van medicijnen in de regio belangrijk om de Europese gezondheidszorgstelsels te beschermen, en ongeveer hetzelfde aantal (59%) beschouwt het als cruciaal om de autonomie en soevereiniteit van Europa over cruciale geneesmiddelen veilig te stellen.

ECONOMISCHE IMPACT

Uit de studie bleek dat 85% van de patiënten de farmaceutische sector als cruciaal beschouwt voor het stimuleren van economisch herstel nu we uit het dieptepunt van de pandemie komen.

Mensen noemden het scheppen van banen en het ondersteunen van de lokale economie als de belangrijkste voordelen voor het bevorderen van de productie van medicijnen in Europa (57%), op de voet gevolgd door een verlangen naar betere toegang tot essentiële medicijnen en het verminderen van de afhankelijkheid van overzeese leveringen (56%).

Daarnaast wil meer dan 70% van de Europese patiënten dat Europa net zo concurrerend blijft als andere regio's en is er de verwachting dat hun overheid actie onderneemt om dit te ondersteunen.

MILIEUZORGEN

Het milieu was een topprioriteit bij patiënten, waarbij 65% eist dat hun medicijnen op milieuvriendelijke manier worden gemaakt.

Bovendien ziet meer dan de helft (55%) van de patiënten de voordelen van in Europa vervaardigde geneesmiddelen in verband met de mogelijke milieueffecten van minder vervoer. En meer dan een derde (35%) van de mensen denkt dat Europa een groenere productie en meer respect voor milieuregels garandeert dan productie in het buitenland.

EINDE

Over Teva en de impact van het bedrijf in Europa

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE en TASE: TEVA) ontwikkelt en produceert al 120 jaar medicijnen om het leven van mensen te verbeteren. We zijn een wereldleider op het gebied van generieke en speciale medicijnen met een portfolio van meer dan 3.500 producten op bijna elk therapeutisch gebied.

Ongeveer 200 miljoen mensen over de hele wereld nemen elke dag een Teva-medicijn en worden bediend door een van de grootste en meest complexe toeleveringsketens in de farmaceutische industrie. Naast onze gevestigde aanwezigheid in generieke geneesmiddelen, hebben we aanzienlijk innovatief onderzoek en activiteiten die ons groeiende portfolio van gespecialiseerde en biofarmaceutische producten ondersteunen. Teva exploiteerde in 2020 32 productie- en onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in heel Europa.

In Europa ondersteunde de lokale aankopen en salarisadministratie van Teva in de negen belangrijkste markten bijna 105.000 banen, droeg het bedrijf $ 29,5 miljard (€ 25,8 miljard) bij aan de economische output en genereerde het $ 5,6 miljard (€ 4,9 miljard) aan arbeidsinkomen. De generieke geneesmiddelen van Teva bespaarden gezondheidszorgsystemen in negen Europese landen $ 9,6 miljard (€ 8,4 miljard) in 2020. Lees meer over Teva en de economische impact van het bedrijf.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.


Contacts

Fiona Cohen, Senior Director, Corporate Communications, Teva EU
+ 31 6 2008 2545

Editor Details

  • Company:
    • Businesswire
Last Updated: 05-Oct-2021