PharmiWeb.com - Global Pharma News & Resources
01-Apr-2021

Samenvatting: Takeda voltooit de verkoop van de Japanse Consumer Health Care-divisie aan Blackstone

OSAKA, Japan--(BUSINESS WIRE)--Takeda Pharmaceutical Company Limited (TOKYO: 4502) (NYSE: TAK) (“Takeda”) heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van de eerder aangekondigde verkoop van Takeda Consumer Healthcare Company Limited (“TCHC”) aan Oscar A-Co KK, een bedrijf gecontroleerd door fondsen beheerd door The Blackstone Group Inc. en zijn gelieerde ondernemingen (gezamenlijk “Blackstone”) voor een totale waarde van JPY 242,0 miljard. Deze verkoopovereenkomst werd voor het eerst aangekondigd in augustus 2020.


Na de overdracht van aandelen wordt TCHC uitgesloten van de consolidatiekring van Takeda en opereert het als Alinamin Pharmaceutical Co., Ltd (“Alinamin Pharmaceuticals”).

De afgestoten portefeuille omvatte een verscheidenheid aan over-the-counter (“OTC”) geneesmiddelen en gezondheidsproducten die in het boekjaar 2019 een totale omzet van meer dan 60,0 miljard JPY genereerden. Tot de sterke regionale merken van TCHC behoorden Alinamin, haar best verkopend product en het eerste vitamine B1-preparaat van Japan, en Benza, een verkoudheidsmiddel. Takeda heeft er alle vertrouwen in dat Alinamin Pharmaceuticals onder Blackstone goed gepositioneerd zal zijn om in de komende jaren te blijven groeien en haar productaanbod te ontwikkelen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de consument.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.


Contacts

Japanese Media
Kazumi Kobayashi
kazumi.kobayashi@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2095

Media outside Japan
Justine Grosvenor
justine.grosvenor@takeda.com
+1 872 226 6701

Investor Relations Contact:
Christopher O’Reilly
takeda.ir.contact@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2306

Editor Details

  • Company:
    • Businesswire
Last Updated: 01-Apr-2021