PharmiWeb.com - Global Pharma News & Resources
07-Jul-2021

Samenvatting: Polpharma Biologics Group kondigt aan dat haar joint venture, Bioeq, een commercialiserings overeenkomst is aangegaan voor biosimilar Ranibizumab

WARSCHAU, Polen--(BUSINESS WIRE)--Polpharma Biologics Group kondigt aan dat haar joint venture met Santo Holding (Strüngmann Group), Bioeq, een commerciële samenwerking heeft gesloten met Teva Pharmaceutical Industries Ltd. voor hun biosimilar kandidaat van het oogheelkundige geneesmiddel Ranibizumab (Lucentis ®) in Europa, Canada, Israël en Nieuw-Zeeland.


Het referentieproduct is een monoklonaal anti-angiogeen antilichaamfragment (Fab) dat is goedgekeurd voor de behandeling van het “natte” type leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, een veel voorkomende vorm van leeftijdsgebonden verlies van het gezichtsvermogen. Wereldwijd worden minstens 25 tot 30 miljoen mensen getroffen door leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. De lancering van een biosimilar Ranibizumab kan de marktconcurrentie vergroten, de kosten verlagen en de toegang voor patiënten uitbreiden met bewezen analytische en klinische gelijkenis met het oorspronkelijke product.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.


Contacts

Joseph Reeds
Head of Marketing
Polpharma Biologics
M +44 7807832776
joseph.reeds@polpharmabiologics.com

Editor Details

  • Company:
    • Businesswire
Last Updated: 07-Jul-2021