PharmiWeb.com - Global Pharma News & Resources
15-Jul-2022

Dermaliq benoemt Gordon Dow, PharmD, Michael Kuligowski, MD, PhD, R. Todd Plott, MD en Xavier Yon tot zijn wetenschappelijke en medische adviesraad voor dermatologie

De nieuwe wetenschappelijke en medische adviesraad zal een strategische en cruciale rol spelen voor Dermaliq in zijn missie om dermatologische producten van de volgende generatie te ontwikkelen met ongeëvenaarde voordelen voor patiënten, voorschrijvers en betalers.


WILMINGTON, Del.--(BUSINESS WIRE)--Dermaliq Therapeutics, Inc. (Dermaliq), een privaat biofarmaceutisch bedrijf met therapeutische focus op dermatologie, kondigt vandaag de oprichting aan van een wetenschappelijke en medische adviesraad bestaande uit internationaal erkende experts in dermatologie, Gordon Dow (San Francisco, VS), Xavier Yon (Parijs, Frankrijk), Michael Kuligowski, MD, PhD (Chads Ford, VS) en R. Todd Plott, MD (Dallas/Fort Worth, VS). De adviesraad is samengesteld uit belangrijke klinische onderzoekers en industrieveteranen in het veld die de ontwikkeling van unieke, lokaal toe te dienen medicatie ondersteunen en begeleiden op basis van ons watervrije hyliQ-technologieplatform. Dhr. Dow is benoemd tot voorzitter van de raad van advies.

Frank Loescher, PhD, CEO van Dermaliq, stelde: "We zijn verheugd vier zeer gerespecteerde leden te verwelkomen in onze wetenschappelijke en medische adviesraad, aangezien we nu drie programma's in de kliniek doen vooruitgaan: DLQ01 (alopecia androgenetica), DLQ02 (psoriasis) en DLQ03 (bacteriële huid- en wekedeleninfecties). De enorme klinische en onderzoeksexpertise in dermatologie van deze groep is van onschatbare waarde voor het vormgeven van de huidige en toekomstige productontwikkelingsstrategie van Dermaliq. Het bestuur en het hele team kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken.”

Gordon Dow, PharmD (voorzitter) is voormalig CEO, oprichter en CTO van Dow Pharmaceutical Sciences Inc, een gespecialiseerd bedrijf in dermatologie dat lokaal toe te dienen producten heeft ontwikkeld op bedrijfseigen basis, evenals voor farmaceutische en biotechnologische bedrijven. Dow werd in 2008 voor US$ 400 miljoen overgenomen door Valeant, nu Bausch Health. Dr. Dow is een erkend expert in formuleringen voor lokaal toe te dienen producten en een toonaangevende innovator voor een aantal goedgekeurde en succesvolle dermatologische producten.

Dr. Dow verklaarde: "Het hyliQ-platform van Dermaliq is een stap voorwaarts in formuleringen voor lokale aanbrenging en heeft het potentieel om de eerste echte gamechanger in dermale afgifte sinds decennia te zijn."

Michael Kuligowski, MD, PhD, MBA, is Vice President, Global Product Development, Dermatology bij Thermo Fisher. Hij is een ervaren industriële dermatoloog met 12 jaar klinische praktijk in de dermatologie, voornamelijk in een academische omgeving, met een sterke wetenschappelijke en klinische achtergrond. Zijn farmaceutische ervaring omvat meer dan 25 jaar in bedrijven van verschillende omvang in Europa en in Noord-Amerika. De successen van Dr. Kuligowski zijn onder meer dat hij een sleutelrol speelde bij de ontwikkeling en goedkeuring van de eerste lokaal toe te dienen JAK-remmer bij Incyte, waar hij werkzaam was als Executive Medical Director, Inflammation & Auto-immunity.

Dr. Kuligowski verklaarde: "Er zijn betere en effectievere lokaal toe te dienen producten nodig om aan de behoeften van patiënten en praktiserende artsen te voldoen. Innovatie in de ruimte voor lokaal toe te dienen producten is nodig om formuleringen te ontwikkelen die veilige, verbeterde medicijnafgifte kunnen bieden, met name voor stoffen die moeilijk oplosbaar zijn en stabiel blijven. De nieuwe medicijnafgifte van Dermaliq draagt de belofte in zich om aan deze behoeften te voldoen".

R. Todd Plott, MD, is een officeel gecertificeerde dermatoloog in de regio Dallas/Fort Worth en Chief Medical Officer van Epiphany Dermatology met 30 jaar ervaring in klinische dermatologie. Voordat Dr. Plott zijn privé-praktijk begon, werkte hij 16 jaar in de farmaceutische industrie en ontwikkelde hij verschillende dermatologische geneesmiddelen die algemeen worden voorgeschreven door dermatologen. Zijn meest opvallende uitvinding is Solodyn™.

“De behandeling van dermatologische aandoeningen blijft voor veel patiënten onbevredigend. De belangrijkste ontwikkelingen van Dermaliq op het gebied van psoriasis en huidinfecties bieden een intrigerend voorstel als dit wordt bevestigd in de komende klinische onderzoeken”, aldus Dr. Plott.

Xavier Yon is voormalig CEO van Galderma en een ervaren leidinggevende in de gezondheidszorg met een uitgebreide achtergrond in dermatologie. Eerdere posities waren onder meer leidinggevende functies bij Pfizer, Solvay, Alcon en met name als Chief Executive Officer van Galderma gedurende 17 jaar. Tijdens zijn tijd bij Galderma heeft dhr. Yon heeft het bedrijf vanaf de eerste spin-out van Alcon opgebouwd tot een wereldleider in ethische dermatologie. Dhr. Yon heeft een aantal actieve bestuurs- en adviseursrollen. Hij heeft een graad in natuurkunde, scheikunde en biologie behaald aan de Sorbonne University, Parijs.

"Dermaliq biedt de mogelijkheid om een zeer aantrekkelijk productportfolio op te bouwen op basis van zijn hyliQ-platform, met een grotere therapietrouw en een grotere patiënttevredenheid dankzij de unieke platformgerelateerde cosmetische eigenschappen", merkte dhr. Yon op.

Over Dermaliq:

Dermaliq Therapeutics, Inc. is een particulier bedrijf opgericht in 2021 via een spin-off van Novaliq om de dermatologie opnieuw uit te vinden. Het bedrijf is opgericht in Wilmington (DE), VS, onder de wetgeving van Delaware.

De missie van Dermaliq is het ontwikkelen van een nieuwe generatie superieure lokaal toe te dienen therapieën en medische huidverzorgingsproducten met een grotere werkzaamheid en minder ongewenste bijwerkingen voor miljoenen patiënten. De unieke 'hyliQTM'-technologie stimuleert een groeiende productpijplijn voor belangrijke dermatologische indicaties. De technologie biedt superieure biologische beschikbaarheid, stabiliteit en cosmetische aanvaardbaarheid.

Dermaliq haalde USD 15 miljoen dollar binnen in een serie A-ronde om drie transformatieve geneesmiddelentherapieën voor huidverzorging door middel van klinische proeven vooruit te helpen. De belangrijkste aandeelhouders zijn Novaliq GmbH, 3E Bioventures Capital en Beijing Whale Technology Corporation Ltd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.


Contacts

Dermaliq Therapeutics Inc.
Dr. Frank Loescher
Chief Executive Officer
E-mail: info@dermaliq.com

Editor Details

  • Company:
    • Businesswire
Last Updated: 15-Jul-2022